Eksotisk reise til Amazonas høst 2018

 
 
 
 
 
 
Avreise 30.oktober - 13.november 2018.

Jeg, Tove Friberg Mikkelsen, skal reise tilbake til Amazonas, til stedet som har erobret mitt hjerte. Denne
gang inviterer jeg dere med, de som har lyst til å oppleve regnskogen.

Base i Alter do Chao

Dette blir en eksotisk tur, krydret med opplevelser. Vår hovedbase vil være en lokal pousada (enkelt hotell), Pousada Vila da Praia, i landsbyen Alter do Chao. Vi bor i dobbeltrom, og det er bad på alle rom. Byen er omgitt av lange vakre hvite
strender, og det tar ca. 3 minutter å spasere fra Pousadaen og ned til stranden. Alter do Chao ligger ved elven Tapajos, en sideelv til Amazonas. Tapajos har milevis med vakre sandstrender og her kan du bade og kose deg. I byen er det en helt spesiell atmosfære.

På formiddagen spiser man lunsj på Ihla do Amor (kjærlighetsøya). Om kvelden samles man på en av tavernaene på torget. Det er lett å komme i kontakt med de lokale som bor her. Dette er et sted man finner nye venner. Selv om vi har base i byen, og dette er et fantastisk sted så har vi ikke reist hele denne lange veien for å tilbringe alle dagene her, vi skal ut på tur, ut på opplevelser.
 
 
 
 
 
 

Reiseplan

30. Oktober. Avreise fra Oslo er 30.oktober med Tap Airways, avreise kl.12.50, ankomst Lisboa kl.15.55. Vi bytter fly i Lisboa og reiser videre kl.17.20, ankommer Belem i Brasil kl.22.25. Flyavgang fra Belem er kl.00.25, ankomst Santarem kl.01.45.

Dette er en liten flyplass, og er du heldig vil du høre brølene fra brøleapene straks du kommer ut av flyet. Eskil er vår lokale norsktalende guide. Han er halvt norsk og møter oss på flyplassen. Vi skal kjøre 35 km for å komme frem til den lille sjarmerende byen Alter do Chao.

31.oktober. Etter en litt sen frokost og avslapping, så treffes til en liten byvandring, som vi avslutter med en velkomstlunsj ute på Ihla do Amor. Vi smaker på Pirarucu, en lokal fisk og min favoritt.

1.november. Båttur til Canal do Jari, håper vi er så heldige at vi får se dovendyrene og de store caimanene. På vei tilbake stopper vi på Ponte de Piedras og spiser lunsj ( ikke inkludert). Kvelden fri til egen disp.

2.november. Vi bor i en liten by, omgitt av regnskog og i dag skal vi på regnskogvandring. Vi reiser til Jamaraqua. Der skal vi på en 4 timers jungelvandring i primærregnskog, dvs. skog som aldri er blitt rørt med sag eller frø. Etter turen blir det felles lunsj (inkludert). Kvelden fri til egen disp.

3.november. Lørdag, vi koser oss i byen, eller for de om ønsker, vi tar bussen inn til Santarem.

4.november. Vi skal teste hvordan det er å sove i hengekøye. Reiser ut til en av strendene ute i lagunen Lago Verde,
henger opp hengekøyer mellom trærne på stranden, griller fisk, bader, nyter solnedgangen, tar på våre hodelykter og går på
caimanjakt. Vi lytter til brølene fra brøleapene. Dette er en av turens høydepunkter. 5.november. Etter en frokost på stranden, reiser vi med båt tilbake til vår Pousada og resten av dagen er fri til egen disposisjon og forbereder oss til neste dag.

6.november.Etter frokost går vi om bord på en av de lokale Amazonas båtene, og skal på cruise i 4 dager, 3 netter, innover en sideelv til Tapajos, Rio Arapiuns. Vi har med vår lokale guide Eskil og et par kokker som skal sørge for at vi blir servert 3 måltider pr dag. (Inkludert) Om bord eller på stranden sover vi i våre hengekøyer, besøker lokale landsbyer, går på regnskogvandring etc. Her får du virkelig oppleve det lokale livet i Amazonas.

9.november. Vi kommer tilbake til vår Pousada og den lille byen. Slapper av etter turen.

10.november. Dagen fri til hva man måtte ønske, kanskje bare slappe av på stranden.

11.november. For de som ønsker, vi leier kajakker
og padler i Lagunen, eller bare slapper av.

12.november. Strandfest. Vi danser Carimbo og griller.

13.november - Hjemreise. Flyavgang fra Santarem kl.18.40, ankomst Belem kl.20.00. Videre fra Belem kl.23.55, ankomst Lisboa kl.10.25, den 14.november. 14.november avreise fra Lisboa kl.13.00, ankomst
Oslo kl.18.05.


Alt dette får du for kr.27.850,- p.p. Prisen inkluderer flyreisen t/r, inkludert alle skatter og avgifter. Opphold 10 netter på Pousada Vila do Praia inkludert frokost i delt dobbeltrom (tillegg enkeltrom kr.3000,- ). Alle utflukter og måltider som beskrevet. Lokal guide under hele oppholdet i Brasil og norsk guide Tove Friberg Mikkelsen. Det er mulig å forlenge oppholdet med en ekstra uke på egenhånd dersom noen skulle ønske det. Pris på forespørsel.

Påmelding og betaling:
Påmelding sendes til tove@face-face.no, begrenset antall plasser, så her gjelder først
til mølla. Hvis spørsmål, treffes jeg på mobil 94166827.

Dette er en tur for en gruppe med minimum 10 deltagere. Ved påmelding betales et depositum på kr.3500,- , og påmelding er bindene når depositum er betalt. Innbetaling av hele reisen er 60 dager før avreise.

Kansellering:
Dersom du ønsker å kansellere din reise før innbetaling av reisen, beholdes depositumet. Kansellering av reisen 60-30 dager før avreise, refunderes 50% av innbetalt beløp. 30 dager - frem til avreisedagen, ingen refusjon.